Jdi na obsah Jdi na menu
 


Foto na provázku

Akce: Foto na provázku, XX. ročník

Místo: Kulturní dům Strunkovice nad Blanicí

Datum: 29. až 31. května 2020

 

Na konci května jsem se s Davidem Hainallem zúčastnil své první fotografické výstavy. No... své první...? Ona to byla výstava s účastí skoro 40 fotografů a já se tam objevil s 8 fotkami jako naprosto nezkušený. Ano, fotím už nějaký ten pátek, ale výstava to byla první.

Naštěstí tato akce byla velice neformální a natolik přátelská, že nervozita opadla hned po příjezdu a po pověšení fotek a krátkém seznámení se s terénem a ostatními účastníky už jsem si tu akci jen a pouze užíval. 

Vlastně v pátek se pověsily fotky a proběhl výborný seznamovací večírek s opékačkou u pana starosty, Ing. Karla Matějky. Druhý den po vernisáži jsme odjeli směr Prachatice. Nebylo moc počasí, tak jsme si řekli, že tam je rezervace, kde jsou orchideje a je to v blízkosti města, kde se lze v případě nevlídného počasí skrýt. Výborný obídek v místním minipivovaru následovalo focení v rezervaci, protože se počasí umoudřilo. Cca po 14 dnech jsem zjistil, že jsme místo orchidejí nafotili sice krásné, ale úplně jiné kytky. Nu co, stane se. Po zjištění, kolik máme ještě času jsme se nakonec přesunuli na Šumavu, konkrétně k Teplé Vltavě na Soumarský most.

Večer pokračoval hudební produkcí ve strunkovickém sportovně-kulturním areálu u řeky Blanice. 

V neděli následovala přednáška Davida Hainalla na téma Barma usměvavá a zlatá a poté krátký, ale krásný filmek od pana starosty Karla Matějky o treku kolem Mánáslu v Nepálu nazvaný Nehas, co tě Nepál/í.

Akce byla zakončena vyhlášením nejlepších fotografií a po deinstalaci a rozloučení jsme se vydali na dlouhou cestu domů přes půlku naší vlasti.

Celou akci hodnotím velice dobře a přál bych si, abych se na ni v dalších letech vrátil a vracel.

Také bych chtěl poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli a účastnili se jí.

 

Odkazy:

oficiální stránky FnP Strunkovice XX. ročník:

http://fnp.strunkovicenadblanici.cz/fnp2020.htm

moje fotky na Zonerama:

https://www.zonerama.com/Tessy/Photo/6263924/227012790

Prachatice:

https://www.zonerama.com/Tessy/Album/6263920

PP Irův dvůr:

https://www.zonerama.com/Tessy/Album/6263917

Soumary:

https://www.zonerama.com/Tessy/Album/6263897

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář